Elektronik ve Otomasyon

• Kontrol ve Otomasyon Programı

Kontrol ve Otomasyon programına 2012–2013 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmeyle 40 öğrenci alınması suretiyle program eğitim vermeye başlamıştır. Kontrol ve Otomasyon  Önlisans Programının amacı;  ilgili sektörlerin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip ara eleman yetiştirmektir. Öğrencilere, otomasyon sanayinde kullanılan üretim tekniklerini ve araçlarını  tanıma ve kullanma  becerisi kazandırmak hedeflenmiştir. Programda öğrenim gören öğrenciler, her yarıyılda 30 kredi olmak üzere toplam 4 yarıyıl sonunda 120 kredilik ders almaktadırlar. Bu derslerin dışında mesleki yetkinliklerini geliştirmek isteyen öğrenciler için 240 saatlik isteğe bağlı staj olanağı bulunmaktadır. Kontrol ve Otomasyon programından mezun olabilmek için öğrenim gördüğü süre içinde almış olduğu derslerini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Mezun olabilme şartlarıyla ilgili koşullar Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin Eğitim-Öğretim Sınav Yönergesi’nde belirtilmiştir. Programdan mezun olanlar resmi-özel kurum ve kuruluşlarda 'Tekniker' unvanını alacaklardır. Kontrol ve Otomasyon Programı; atölye, iki adet derslik ve tam donanımlı bilgisayar laboratuvarı ile eğitim vermektedir.  Atölyede; otomatik kumanda, elektrik makineleri, analog elektronik, elektrik elektronik ölçmeleri, sistem tasarımı, plc devre uygulamaları, dijital elektronik derslerinin uygulamaları yapılabilmektedir. 2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılı güz döneminden itibaren ÖSYM tarafından yapılan ek yerleştirmeyle ikinci öğretim programı da 40 öğrencilik kontenjanla faaliyete geçirilmiştir.

Bölüm Başkanı & Koordinatör: Öğretim Görevlisi Fatih Süleyman BİÇER

Bölümün Öğretim Elemanları