ALKÜ’NÜN ERASMUS BAŞVURUSU BAŞLADI
Bu bağlamda önümüzdeki yıldan itibaren ALKÜ öğrencileri ve öğretim elemanları Avrupa'daki bir yüksek öğretim kurumunda bir yıla kadar süre ile Erasmus değişim programı kapsamında öğrenim görebilecek ve araştırma faaliyetlerinde bulunabilecekler. Benzer şekilde Avrupa üniversitelerinden öğrenci ve akademisyenler de Alanya'ya gelerek bir yıla kadar süre ile ALKÜ'de misafir öğrenci ve akademisyen olarak eğitim alabilecekler.
Bu yıl ECHE'ye Avrupa ülkelerinden Erasmus programına katılım için 331 başvuru yapıldı ve komitenin detaylı incelemelerinden sonra kriterleri sağlayan 218 üniversitenin başvurusu kabul edildi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ALKÜ'nün ECHE kriterlerini sağlayarak başvurusunun kabul edilmesinin üniversite için çok önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.
Göreve başladıklarından beri ALKÜ'yü uluslararası bir üniversite haline getirmek için ciddi çalışmalar içinde olduklarını ifade eden Rektör Pınarbaşı, Erasmus programına kabul edilmenin bu hedefe ulaşma yolunda ciddi bir adım olduğunu belirtti. Erasmus programı sayesinde ALKÜ öğrenci ve akademik personelinin artık Avrupa'da da eğitim gören kaliteli bireyler olmalarının yanında, bu program kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenci ve akademik personelin de Alanya'yı tanıma ve bir yıla kadar Alanya'da yaşayıp eğitim görme şansını bulacaklarını belirtti.
Erasmus programı, Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve Avrupa Birliğine aday ülkeler arasında yer alan Türkiye ve Hırvatistan ile İsviçre yüksek öğretim kurumlarının katılımına açıktır. Erasmus programı, üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek; öğrencilerin ve akademisyenlerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlayarak; programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak bu amacı gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Program, sunduğu hareketlilik olanağı ile Avrupa ülkelerinin birbirlerini algılamasındaki önyargıların yükseköğretim çevrelerinde kırılmasına hizmet etmektedir. Erasmus programı ile 1987'den günümüze kadar 1,5 milyondan fazla yükseköğretim öğrencisi, başka bir Avrupa ülkesinde öğrenim hayatının bir dönemini geçirmiş; o ülkenin insanlarını ve kültürünü de tanıma imkanı elde etmiştir.