Mimari Restorasyon

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümüne bağlı Mimari Restorasyon programı, 2017 yılında açılmış ve 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılından itibaren I. öğretim şeklinde eğitim-öğretime başlamıştır. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Mimari Restorasyon alanında önlisans diploması almaya hak kazanır. Programdan mezun olanlar, Restorasyon Teknikeri ünvanı alırlar.

Mimari Restorasyon Programı, ülkemizdeki kültür varlığı her türlü yapının aslına uygun korunması ve onarılmasına ilişkin bir öğretim sunmaktadır. Mimari Restorasyon Programı, restorasyonu yapılacak bir yapının tüm aşamalarına ve gereklerine cevap verecek bütün dersleri içermektedir. Ayrıca, müfredatta yer alan Sanat Tarihi, Mimarlık Tarihi, Terminoloji, Mevzuat, Teknik Resim, Rölöve, Restorasyon Projesi, Koruma Teknikleri ve  Bilgisayarlı Çizim gibi derslerle, adayın mesleki hayatında gerekli olan Proje Okuma ve Uygulama konusunda donanımlı personel yetiştirmektedir. 

Mimari Restorasyon programı mezunları, ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Saraylar, Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarları, Arkeolojik Kazılarda, Müzelerde ve Belediyelerin ilgili birimlerinde çalışabilmektedir.

Mezunlarımız, ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde, üniversitelerin Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Geleneksel Türk Sanatları ve YÖK tarafından onaylanan ilgili diğer 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

Bölüm Başkanı & Koordinatör: Öğr. Gör.  Meydan PALALI 

Öğretim Bilgi Paketi için Tıklayınız (Ders İçerikleri / Ders Katalogları)