Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

Muhasebe ve vergi uygulamaları programına 2005–2006 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYM tarafından ek yerleştirmeyle 40 öğrenci alınması suretiyle program eğitim vermeye başlamıştır. Muhasebe ve vergi uygulamaları Önlisans Programının amacı ilgili sektörlerin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip ara eleman yetiştirmektir. Programda Öğrenim gören öğrenciler, her yarıyılda 30 kredi olmak üzere toplam 4 yarıyıl sonunda 120 kredilik ders almaktadırlar. Bu derslerin dışında mesleki yetkinliklerini geliştirmek isyeteyen öğrenciler için 240 saatlik isteğe bağlı staj bulunmaktadır. Muhasebe ve vergi uygulamaları programından mezun olabilmek için öğrenim gördüğü süre içinde almış olduğu derslerini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Mezun olabilme şartlarıyla ilgili koşullar Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin Eğitim-Öğretim sınav yönergesinde belirtilmiştir. Programdan mezun olanlar resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda 'aday meslek mensubu' unvanını alacaklardır. Muhasebe ve vergi uygulamaları programında bilgisayarlar üzerinde gerekli muhasebe paket programları mevcut olup iki adet derslikte eğitim vermektedir. Program 2006–2007 Bahar döneminde ilk mezunlarını vermiştir. 2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılı güz döneminden itibaren ikinci öğretim programı da 40 öğrencilik kontenjanla faaliyete geçirilmiştir.

Bölüm Başkanı & Koordinatör: Öğr.Gör. Mehmet YOLCU

Öğretim Bilgi Paketi için Tıklayınız (Ders İçerikleri / Ders Katalogları)