2018-2019 AKADEMIK YILI ZORUNLU YABANCI DIL I-II (İNGILIZCE I-II) DERSLERI MUAFIYET SINAV BAŞVURULARI

Üniversitemiz tüm akademik birimlerinde ortak zorunlu dersler kapsamında verilen Ortak Zorunlu Yabancı Dil (ING101-ING102/ALM101-ALM102/RUS101-RUS102) derslerinden muaf olmak isteyen öğrencilerimizin muafiyet sınavı için başvuru yapmaları gerekmektedir. Katılımcıların bölümümüz web sayfasındaki formlar bölümünde yer alan  Yabancı Dil I-II Dersleri Muafiyet Sınavı Başvuru Formunu doldurarak  " ydb@alanya.edu.tr" adresine 10/09/2018 tarihinden  – 14/09/2018 tarihi saat 17:00'ye kadar elektronik posta yoluyla yollamaları gerekmektedir.

1. Sınav hem güz hem bahar dönemi yabancı dil dersleri için yapılacaktır.
  2. Bu muafiyet sınavından alacağınız notun harfli sistem karşılığı transkriptinize işlenir.
  3. Sınav İngilizce, Almanca, Rusça dersleri için yapılacaktır. Öğrenciler birden fazla sınava aynı formda başvurabilir. İngilizce dışında bir dile başvuru olması halinde sınavlar birbirini takip eden saatlerde yapılacaktır.
  4. Mesleki Yabancı Dil dersleri bu muafiyete dâhil değildir.
  5. Başvuru tarih ve saati esnetilmeyecek olup bu saat ve tarihte başvuru yapmayan ya da geç başvuru gönderen öğrenciler doğrudan hazırlık programına başlatılacaktır.
  6. E-mail konu kısmına OZD Muafiyet Başvurusu yazınız.
  7. Başvuru Formu Eksiksiz ve kısaltma kullanmadan doldurulacaktır.
  8. Başvuru formunu 1 kez göndermeniz yeterlidir
  9. Başvuru formu excel formatındadır PDF veya başka bir formata dönüştürmeyiniz veya link olarak göndermeyiniz. Formu başvuru mailinize EK olarak eklemeniz gerekmektedir.
  10. Başvuru formunu kendi adresinizden göndermeniz gerekmektedir. Tek adresten birden fazla başvuru kabul edilmez.
  11. Öğrenciler sınava ilişkin tüm duyuruları bu siteden( https://ydb.alanya.edu.tr/ ) takip edeceklerdir.
  12. Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına başvuru yaptıkları elektronik posta adresinde başvuruyu yaptıktan sonra sınav tarihine kadar gönderilen kutularını silmemeleri gerekmektedir.

Sınava Kimler Girebilir?

1. Üniversitemizin tüm fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerimiz müfredatlarında Ortak Zorunlu Yabancı Dil (ING101-ING102/ALM101-ALM102/RUS101-RUS102)olması koşuluyla girebilir.
  2. Ortak Zorunlu Yabancı Dil (ING101-ING102/ALM101-ALM102/RUS101-RUS102) ders saatleri 3 teorik saatten fazla olan birim öğrencileri (Gazipaşa MRB Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Bölümü gibi) bu sınava giremez.

• 12 Eylül, 2018