2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında diğer Yükseköğretim Kurumlarından Üniversitemiz Programlarına Not Ortalamasıyla (AGNO) Kurum İçi, Kurumlararası, Yurt Dışı  Yatay Geçiş ile Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) kapsamında alınacak öğrencilerde aranacak koşullar, gerekli belgeler ile başvuru ve değerlendirme tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

* Başvuru yapacak öğrencilerin Üniversitemize gelmesine gerek yoktur. Başvurular elektronik ortamda on-line olarak yapılacaktır. Posta, e-posta, kargo veya şahsen başvuru kabul edilmeyecektir.

* Yatay geçişle alakalı her türlü sorularınızı başvuru yapacağınız ilgili akademik birime sorabilirsiniz.

* Kontenjanlar aşağıda ilan edilmiştir. Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) kapsamında yatay geçiş kontenjanı programın ilgili yılında ÖSYS kılavuzunda ilan edilen kontenjanın %30'u kadardır.

* Üniversitemizden Ek Madde-1 kapsamında daha önceki dönemlerde yatay geçiş yapıp Üniversitemize dönmek isteyenler on-line başvuru yapmazlar. Bu öğrenciler başvuru tarihleri içerisinde ilgili birimlerine dilekçe ile başvurabilirler.

* Her bir diploma programı için ilan edilen kontenjan sayısı kadar asıl ve yedek aday belirlenecek olup; sonuçlar takvimde belirtilen ilan tarihinde online başvuru sistemi ve Fakülte/MYO web sayfaları üzerinden duyurulacaktır.

* Yerleşen adayların kesin kayıt işlemleri kesin kayıtta istenilen belgeler ile beraber ilgili Fakülte/MYO'larda yüz yüze yapılacaktır.

* 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Duyurusu İçin Tıklayınız.

* 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlararası Yurt İçi Yatay Geçiş Duyurusu İçin Tıklayınız.

* 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yurt Dışı Yatay Geçiş Duyurusu İçin Tıklayınız.

* 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) İle Yatay Geçiş Duyurusu İçin Tıklayınız.

Değerlendirme İşlemleri İçin Tıklayınız.

* 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlararası/Yurt İçi ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları için Tıklayınız.

* 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları için Tıklayınız.

* Üniversitemizin son 5 Yılına ait taban-tavan puanları için Tıklayınız.

* Birim İletişim Bilgileri için Tıklayınız.

* Öğrenci başvuru kılavuzu için Tıklayınız.

* Başvuru yapmak için Tıklayınız.

Başvuru Tarihleri

01 - 15 Ağustos 2022