Altınbeşik Mağarası Milli Parkına Teknik Gezi

 Altınbeşik Mağarası Milli Parkına Teknik Gezi
  • 11 Mayıs, 2022
Altınbeşik Mağarası Milli Parkına Teknik Gezi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Akseki Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Altınbeşik Mağarası Milli Parkına Teknik Gezi Düzenledi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Akseki Meslek Yüksekokulu ile Akseki DKMP Şefliği ve İbradı Altınbeşik Mağarası Milli Parklar Şefliği işbirliğinde Altınbeşik Mağarası Milli Parkına Teknik gezi düzenlendi. Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı Ormancılık bölümü 2. sınıf ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü 1. sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Milli Park sınırları içerisinde Fauna ve Flora tanıtımı, Milli Parkın kaynak değerleri, Mağara oluşumları, Altınbeşik mağarasının karstik yapısı, rekreasyon turizmi, korunan alanlar, yaban hayvanları hakkında bilgilendirmeler yapildi.
Etkinlikte Öğrenciler Türkiye'nin en büyük yeraltı gölünü Bot Gezisi ile gezme fırsatı buldu. Bot gezisinde rehberler öğrencilere Mağaranın Tarihi hakkında bilgiler verilerek öğrenciler için teknik gezide rekreasyon turizminin farkındalığına değinildi. İbradı Belediyesi tarafından öğrencilere çay ve gözleme ikramları yapıldı. Gezi Milli Parkın kaynak değerlerinden olan torosların incisi yaban keçisi gözlemi ile tamamlandı.
İbradi Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru'ya sağlamış olduğu ikramlar ve olanaklardan dolayı teşekkür ederiz. Akseki DKMP Şefi Mestan Hisarkaya ve İbradı Altınbeşik Mağarası Milli Parklar Şefi Yasir Karakuş'a bilgilendirmeleriden dolayı teşekkür ederiz. Akseki ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Cengiz'e öğrencilere destek amaçlı geziye katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.